onsdag 16. september 2009

Foccacia
Dette er en veldig enkel oppskrift, som i motsetning til mange av de andre oppskriftene jeg har gitt meg ut på tidligere, har få ingredienser. Dette brødet blir garantert vellykket!
1 kg hvetemel
20 g salt (ca 1 ss)
1 pk færsk gjær
1 ltr lunket vann

Bland sammen alle ingrediensene, dekk til med plast og hev et lunt sted i 30 min. Dekk en langpanne med bakepapir og hell deigen over. Deigen er klissete, men prøv og fordel jevnt utover. Tøm forsiktig over litt olivenolje, den beste du har, og strø til slutt over litt grovt havsalt. Ingen etterheving. Sett i forvarmet ovn, og stek til det blir en fin gylden overflate. Dryss over litt frisk rosmaring mot slutten av steketiden.


midt i ovnen. 200 grader, 25 min

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails