torsdag 15. august 2013

Tak

HeiHei!

Stig og jeg har alltid hatt lyst å tekke taket med Hollandsk pannestein. Når jeg snakker alltid så mener jeg at jeg ikke var mer enn 5-6 år da jeg sa til pappa at når jeg ble stor, skulle jeg ha blankt tak. Er ikke alle 6-åringer som går rundt og sier de skal ha Hollandsk pannestein, men jeg er nok litt over gjennomsnittet interessert i hus! 
I tillegg har jeg alltid vært klar på at jeg skulle ha valmet tak. Valmet tak fikk jeg, men steinen har vi droppet.
Bestemmelsen for det, var enkel og ta, men samtidig var vi redd vi skulle angre. Mulig jeg kjente litt mer på den bekymringen enn Stig....
Etter å ha sett noen ståltak med blank finish, bestemte vi oss for å gå for dette. Grunnen var sammensatt.
Siden vi kjenner godt til området vi bygger, så vet vi at det er værhardt. Etter nyttårsorkanen innså vi at valmet tak og Hollandsk pannestein kunne bli en dårlig kombinasjon. Valmet tak med flere frembygg medfører mange smådeler som er mer eller mindre umulig og feste. Om vi valgte ståltak, fikk vi festet dette på en god måte, og vi slipper forhåpentligvis å måtte plukke takstein i hele nabolaget etter en evt ny orkan. Tilfelle er det stålplater.... 
Med ståltak er i tillegg taket mer eller mindre helt tett. Noe som heller ikke teller negativt.
Et annet moment var helt klart prisen. Å velge ståltak var et mye rimeligere alternativ. Usikkerheten var helt klart knyttet til det estetiske. 
Nå har taket kommet på, og vi er strålende fornøyd. Jeg hadde aldri villet hatt noe annet! 

Vi har valgt Isola Power Tekk sitt tak. Vi vurderte også Decra sitt glanset tak, Decra Elegance. Power Tekk sine stålplater er noe kraftigere/tykkere enn Decra sitt. Om dette har noen betydning vet vi ikke, men vurderte det til at det var en fordel. Det som var det avgjørende var at vi så at Power Tekk har 6 riller pr plate vs Decra som har 7 på samme lengden. Det vil si at vi syntes at Decra sitt tak så litt mer "blekktakaktig" ut enn Power Tekk sitt. 
Siden vi ville ha blankt tak har vi valgt Isola Power Tekk Exclusive.

Siden taket er så glatt har vi snøfangere rundt hele huset og garasjen.Her er bilde av takrenne, sort loddbord og hvite nedløp mot malt vegg.


Ha en fin kveld!

-Trine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails