søndag 2. juni 2013

Gjerde og taklegging

Hei og god kveld!
Da har vi overstått 2-årsfeiring. Marie var strålende fornøyd med dagen! Med andre ord så har det ikke blitt mye husbygging i helgen. Snekkerne er snart ferdig med å legge tak og takrenner. Kjenner vi gler oss veldig til snekkerne har gjort ferdig huset utvendig, og vi kan starte vårt arbeid inne. I mellomtiden har vi rikelig med arbeid på garasje og uteområde. Kommende uke skal jeg starte arbeidet med å rake/plukke stein, slik at vi snart kan så plen og beplante skråningen på muren i forkant. Jeg skal også sette av en av mine ferieuker som bli øremerket "maling av hus". Alltid like kjekt å utfordre høydeskrekken oppe i et stillas (les ironien).


Marie i full fart ned til "nyehuset"


Dette står igjen av arbeid på taket.
Her ser dere pipen som jeg har nevnt tidligere. Vi skal ha stålpipe, men snekkerne har bygget en kasse av kryssfiner, som er dekket med vanlig pipebeslag. Det finnes noen beslag som er til stålpiper, for at det skal se ut som vanlig pipe. Disse er noe spinklere enn vår pipe og ikke like sterk som den blir når det gjøres på denne måten. Er fornøyd med resultatet. Siden taket på huset er så pass ruvende, hadde en spinklere pipe sett noe stusselig ut. Nå gjenstår det å se om den holder seg på taket gjennom en orkan...
Her ser dere også de svarte loddbordene mine. Nå har takrenne også kommet på. Jeg skal ta et eget innlegg  om det og de hvite nedløpene, når de har kommet opp. Kanskje et tips til de som er i planleggingsfasen av husbygging?


Her har gjerdestolpene kommet opp. Det var litt arbeid å få limt opp stolpene, men det gikk bra. Vi brukte Heydi Bolt Fast. Ser ut til at det fungerte bra. Stolpene står stødig! Nettingen skal vi ha opp i løpet av uken. Vi må stramme til en del når vi skal ha opp vaier, så viktig at limen er skikkelig tørket. Vi er usikker på om vi må til med vaierjekk eller om det går med ren handmakt. Vi får se!


Det bores hull til stolpene. Gjerdet er bestilt direkte hos Midthaug. Stolpene ble spesiallaget med spyd, slik at vi fikk festet de forsvarlig i muren. Ca 6 ukers leveringstid.

Ha en strålende kveld videre.. vi snakkes plutselig!

-Trine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails