mandag 11. mars 2013

Penger spart? Eller?

Hei og god kveld!

Fredag var det en milepel i tomten. Vi fikk støypt platen på huset! Allerede klokken 07.15 kom betongbilene. To timer senere var platen på plass. Skulle gjerne vist bilder, men Stig er fortsatt på jobb, og det er han som har bildene på telefonen. Vi tar det en annen dag!

I forrige innlegg nevnte jeg at jeg ville skrive litt om våre erfaringer hittil angående det å administrere byggeprosjektet selv. Grunnen til vi valgte å gjøre det slik, er først og fremst fordi vi ikke kjøper et nøkkelferdig prosjekt. Det er et økonomisk aspekt i det også. På grunn av diverse avtaler vi har med ulike aktører, må vi administrere selv for å benytte oss av disse avtalene og få de gode prisene. I tillegg så sparer vi en del på å gjøre denne jobben selv. Er det verdt de sparte pengene?

Stig har fagbrev som tømrer i tillegg til at han er byggingeniør. Jeg har ingen utdanning innenfor faget husbygging, men har siden jeg lærte å gå, vært lidenskapelig opptatt av hus. Ikke bare interiør, men også eksteriør og arkitektfaget. Rene linjer med et eksklusivt preg er jeg svak for.
Før vi startet prosjektet var det nok fasen med grunnarbeid og betongarbeid vi var mest spent på. Herlig er det nå og snart være ferdig med den fasen uten de helt store problemene. Det vil ikke si at arbeidet har blitt gjort av seg selv. Stig har brukt maaaange timer på å tegne planløsninger som jeg har skissert opp. Utarbeide  tegninger som grunnlag for rørleggerarbeid og elektrikere. Følge opp at rørleggere og elektrikere er på plass for å gjøre nødvendig arbeid til rett tid, og passe på at de i det hele tatt møter opp som avtalt. Han har vært X antall ganger i tomten for å sikre at huset blir plassert etter planen. Vi har vurdert høyde på støttemurer og planlagt fremtidig uteareal. Torsdag var elektrikere i tomten for å legge varmekabler. Stig kjørte en ekstra tur opp til tomten for å dobbeltsjekke arbeidet. Heldigvis så stig rimelig kjapt at det var noe som ikke stemte. Elektrikerne brukte gamle tegninger. Det holdt på å resultere i at varmekabler ble lagt der vi skulle sette opp vegger. Siden det er Stig som har utarbeidet tegningene ble dette avdekket og en liten katastrofe ble avverget. 

Vi konkluderer på dette tidspunkt med at alt har gått veldig bra hittil, MEN det er ikke for hvem som helst å ta ansvaret med å administrere selv. Uten den kunnskapen og erfaringen Stig har, hadde det aldri gått så bra som det har. Da kan det fort bli dyrere å gjøre det på denne måten. Antall arbeidstimer vi har brukt er også verdt å nevne. Samtidig bidrar det til at prosjektet blir godt gjennomtenkt og helt tilpasset våre ønsker og behov.


Ha en strålende kveld folkens!!

Trine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails