onsdag 12. februar 2014

Fremdrift

Hei og god dag!

I huset går alt etter planen. Tross i hektiske dager med deadliner på jobb for Stig, oppkast og kvalme på den gravide småbarnsmoren og etter en lang natt med vasking og skifting av sengkle + nedvask av barnerom  pga Marie har fått spysyken, må jeg ærlig innrømme at jeg er lei husbygging og alt som følger med! Forhåpentligvis så snur det snart og jeg får litt energi til og fortsette flytteprosessen. En ting er sikkert. Jeg bygger ALDRI hus igjen!!

Som jeg nevnte først, så går tross alt etter planen. Dette takket være min ekstremt dyktige mann, svigerfar og pappa! Jeg er utrolig glad for at vi bestemte oss for og få inn malermester til sparkling, tapetsering og maling. Han er utrolig dyktig og resultatet er perfekt. Arbeidet var gjort på 2,5 uke. Skulle vi gjort dette selv hadde vi holdt på i minst 2 mnd. Svigerfar har lagt taklister i hele hovedetg, pappa har gjort ferdig peisen og innredet vaskerommet. Stig har lagt Litex-plater på badene og svigerfar og pappa har støpt gulv på badet oppe. Planen er at Stig og svigerfar skal støpe gulvet i gangen/hall og WC i helgen. Etter det er gjort så gjenstår: flising av bad, flising av gulv på vaskerom, hall og WC, legging av parkett, foringer, sette inn dører og listing. Montering av kjøkken har vi fått Sigdal til og gjøre. det var ikke store summen de skulle ha for det arbeidet. Planen er at Stig skal flislegge og svigerfar og pappa skal legge gulv, foringer og liste. Huset nærmer seg med andre ord seg snart ferdig. Vi har fortsatt målet at vi skal inn til sommeren. Rekker vi noe før, så er det bare supert, men grunnen til det går så radig er nok fordi vi ikke har press på oss når huset skal være ferdig. 

Forøvrig så er det like før vi skal bestille kjøkkenet. Det vi ikke er helt sikker på ennå er om vi skal ha tre-benkeplate eller en av stein. Fordelen med stein er at den er vedlikeholdsfri, tåler en støyt og er god og bake på. Det som heller mot er prisforskjellen og vekten på platen. Klarer vi å få den inn i huset? Det er 6 ukers leveringstid på kjøkkenet, så vi har fortsatt litt tid og tenke. Vi har også hatt besøk fra trappeleverandør. Han tok mål til trappa og vi fikk tilbud på den trappen vi vil ha. Det var også 6 ukers leveringstid på trappen så det er nok like før vi setter den også i bestilling.

Siste uken har vi også funnet fliser. dette er noe vi har sett mørkt på. Det finnes så utallig mange sorter, men vi fant til slutt en vi likte til en grei pris. Det blir en beige flis på veggen og en lysebrun på gulvet. Vi tar samme flisen på begge bad og samme gulvflis på WC. På vaskerommet har vi valgt en helt enkel grå flis. Det store gliset mitt kommer når jeg skal fortelle om flisen jeg har bestilt til hallen. Jeg har i over ett år hatt lyst på croco-fliser på gulvet i gangen. Det gikk 1/2 år før jeg spurte Stig om han likte de. Til min store overraskelse så falt de i smak. Siden det har jeg forsøkt og finne ut hvor jeg kan få tak i disse flisene. Nærmeste forhandler var Norfloor i Kristiansund. Jeg sendte mail til de og spurte om jeg kunne få bestille flisene og få de fraktet til Ulsteinvik. Jeg fikk raskt svar og flisene var bestilt samme dag. Frakten var ikke avskrekkende og drømmeflisene var et faktum. Flisen såg jeg første gang på bloggen til Tomines hjem. Om dere vil se innredning som har vært til stor inspirasjon så må dere se "Herlige Hjem" på kanalen Fem, på torsdag kl 21.30. Da er Herlige Hjem hos Tomines Hjem.Det var mørkt og dårlig lys da jeg tok bildet. PIP-tapeten til Marie har kommet opp og resultatet er jeg SVÆRT fornøyd med! Marie er også fornøyd!


Peisen er RÅLEKKER! Pappa har gjort en kjempejobb med og montere peisen etter bilde jeg har hatt i hodet. Det ble akkurat slik jeg hadde tenkt. Malermesteren har gjort en kjempejobb med og sparkle brannplatene på peisen og lagt tapeten inntil platene slik at overgangen fra tapet til brannplater nesten er umulig og se!


den nydelige fargen på veggen er "Mohair" fra Jotun. Er svært fornøyd. Jeg var obs på at fargen ikke skulle ha så mye rødt i sej for og unngå at fargen virket lilla/rosa i et visst lys.


Taklistene er på plass! Lekkert med de hvite profilerte listene til den mørke fargen.


Jeg knipser bilder og Stig legger armering på gulvet i hallen.


P.g.a alle vinduene virker stuen lys og luftig selv om fargen er relativ mørk.
Den mørke fargen bidrar til at stuen samtidig virker lun.


Jeg må spør meg selv om det er jeg som er god og kommunisere. Her har Stig bygget kassen til toalett akkurat slik jeg ville ha det. Vi skal ha vegghengt blandebatteri og kassen går videre slik at den inkluderer skitneklesjakt. Opp på kassen blir en hylle. Det skal være speil langs hele veggen over kassen. Da får man badet til og virke større. Tror dette bidrar til at badet får den hotellfølelsen jeg er ute etter. Bra jobbet Stig!

  

Det var en liten oppdatering fra denne kanten. Jeg kommer brått med nytt innlegg. Da håper jeg at alle er friske og raske!

-Trine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails