tirsdag 31. desember 2013

Plating av tak og vegger

Hei!
Siste ukene har gått med til plating av tak. Jeg forstår Stig som var rimelig lei takplater før jul, men nå er takplater lagt i hele huset. I julen har vi platet vegger. Jeg skriver vi, men det er Stig og svigerfar som står på og jobber. Pappa murer/monterer peis. Pappa har montert mange peiser, men aldri av denne typen, så han har brukt litt tid på grubling og tenking. Jeg må innrømme at det var litt mer arbeid med denne peisen enn det jeg/vi trodde. Men det ser ut til å bli svært bra! Siste ukene har det vært lite å skrive om her på bloggen, men nå ser vi at alt skal skje på en gang og at det går fort fremover med huset. Vi har et håp om og komme oss inn til juni, men vi aner egentlig ikke om når vi blir ferdig. Ved utgangen av januar er vi nok ferdig med plating av hele huset, men vi vet at det er MYE jobb med legging av gulv og listing. Slik det ser ut nå så vurderer  vi å få inn noen til å flise, tapetsere og male. Dette blir en vurdering langs med, men vi vet at dette er tidkrevende arbeid og med byggelånsrenter som løper så kan det være like greit økonomisk og få litt hjelp til dette. Vi vet også at det er mye arbeid knyttet til salg av boligen vi bor i nå. Det er mye som skal pakkes og boligen skal klargjøres til salg.Vi skal hvert fall sjekke ut priser og ta det til vurdering.  

Stig og svigerfar har som nevnt platet vegger siste uken. De er allerede snart ferdig med hele hovedetg. Må si jeg er imponert og at dette arbeidet har gått raskere enn jeg trodde. Så i dag måtte jeg til å bestille tapet til rommet til Marie. Tenkte jeg fremover skulle lage innlegg om innredning til hvert enkelt av rommene. Det meste er planlagt og jeg gleder meg til og vise frem hva jeg har tenkt. Først ut blir rommet til Marie. Det kommer nok ut rett over nyttår :)

Været har vært grått og trist. Ser at bildene også har blitt grå og triste av samme grunn.


Takplater og spon på veggene i stuen.


Babysoverom/kontor/bod på vårt soverom. Det er nå ferdig isolert og klart for panelplater.


Soverommet vårt har fått spon på veggene.


Sponplater på stuen


Plater i trappegangen.


Trappegangen


Kjøkkenet har fått sponplater.


Gang/hall nesten ferdig platet.


Det er tatt hull i taket til røret og brannmursplater er montert rundt peisen. Brannmursplater skal legges utenpå, og pappa har foret ut slik at brannmursplaten vil flukte med sponplaten. 


Peisen står på Lecasteiner. Under peisen kan en skimte et rør. Dette skal gå ned i gulvet der vi har lagt et rør som går langs med gulvbjelkene og ut veggen. Da får vi tilluft og forhåpentligvis blir det lett å fyre opp.


 Kjøkkenet er ferdig platet.


Dere får ha en fortreffelig nyttårsfeiring. Vi har to hus og passe på, så vi blir hjemme i år. Så ser vi frem til de kommende månedene :)


-Trine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails