søndag 30. desember 2012

Støttemur

HeiHei!
Etter å ha lest forrige innlegg såg jeg at det var sent på kveld da jeg skrev innlegg. Lese korrektur burde være et tips. Vil presisere at det selvfølgelig var Nordbohus sine arkitekter som finn våre AutoCad tegninger og utarbeidet endelige tegninger.

Jeg nevnte at en del av utfordringen vi har hatt, var angående en støttemur vi planlegger å ha i forkant av tomten. Dette for å få utnyttet hagen som blir i forkant av huset. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å sette opp natursteinmur, men har kommet til det at dette er en mur vi aldri selv skal se noe særlig til, velger vi å sette opp Recon-mur. Dette er da en vesentlig rimeligere mur enn naturstein. De har nettopp kommet med en ny type. Vi har brukt den "gamle" typen der vi bor nå. For så vidt en helt ok mur, men da vi såg den nye muren til Recon, tvilte vi ikke på å velge den. I vårt distrikt er det Breivik Kalkverk som produserer denne muren. Ut i fra det de sier så er vi de andre i distriktet og mulig i landet som skal ha denne nye muren. Vi har da vært å sett på de første som satt opp denne muren, og jeg legger ved bilde vi har tatt av den muren. Estetisk er muren helt ok, men synes det er greit vi har valgt natursteinmur de andre plassene vi skal sette opp mur. 



En slik stein veier 600 kg og vi trenger mellom seks og syv lastebillass med denne steinen. Vår mur blir ca 160 cm høy. Vi skal ha fire høyder som vil vise, men totalt fem høyder. For å være enda sikrere på stabiliteten på muren valgte vi å plassere muren dypere i terrenget og grave ned den nederste steinen for å redusere høyden på muren. Derfor måtte vi ha den femte steinen i høyden. Vil tro vi har den best dokumenterte støttemuren i Ulsteinvik når det gjelder stabilitet og krefter som muren påfører.

Støttemuren i forkant av tomten er noe av det første graverne skal gjøre over nyttår.

Ha en fin dag!

-Trine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails